Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Video
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη για το φύλλο σφιχτή και σταθερή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη το λιγότερο για 30′.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα μελιτίνια.
ΓΕΜΙΣΗ
- Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να το αλέσουμε στον μύλο λαχανικών για να γίνει η γέμιση μία αφράτη κρέμα. Περνάμε τη μυζήθρα από τον μύλο να λιώσει καλά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη μέσα στο τυρί και να γίνει μια αφράτη κι αραιή κρέμα τυριού.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μαστίχι (ή αλλιώς τη γνωστή μαστίχα), τις βανίλιες, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τους κρόκους.
- Ανακατεύοντας πάντα, έχουμε τώρα μια βελούδινη και αρκετά αραιή κρέμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι για να σταθεροποιηθεί η γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση πρέπει να στέκεται στο κουτάλι.
- Αφήνουμε τη γέμιση για λίγο να σταθεί.
ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο με το ξυλίκι ή με τη μηχανή ζυμαρικών.
- Κόβουμε με τσέρκι στρογγυλά κομμάτια μεγάλα ή μικρά, ανάλογα τι μας αρέσει. Γύρω στα 10 εκατοστά διάμετρος είναι το κλασικό μέγεθος.
- Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και ξεκινάμε το τσίμπημα.
- Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ξεκινάμε το τσίμπημα γύρω γύρω, ανασηκώνοντας το πλαϊνό φύλλο και φυλακίζοντας την γέμιση. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι από 40 και πάνω.
- Τα αραδιάζουμε όλα σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25′ μέχρι να φουσκώσει η γέμιση και να ροδίσουν τα Μελιτίνια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Όσο δουλεύουμε τη ζύμη, πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις. Αν στεγνώσει το φύλλο θα σας δυσκολέψει.
- Με ένα σκουπάκι ή με ένα πινέλο, να τινάζετε το περιττό αλεύρι από το φύλλο πριν το τσίμπημα.