Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.
Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό.
Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
Τις ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Για τον κιμά
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά, να αλλάξει χρώμα για 5 με 6 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για 4 με 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε τον σωταρισμένο κιμά από τη φωτιά.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για να στρώσουμε τις μελιτζάνες με κιμά στο ταψί.
Για το στήσιμο
Λαδώνουμε το ταψί και τα τοιχώματα του και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενο ταψί 35 εκ.
Βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες να καλύψουμε όλη τη βάση του ταψιού.
Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τις στρωμένες μελιτζάνες.
Κάνουμε μια στρώση με φέτες ντομάτα και προσθέτουμε το μισό στεγνό κιμά.
Ραντίζουμε τα υλικά με το μισό μείγμα αυγών.
Κάνουμε δεύτερη στρώση με ψητή μελιτζάνα και πασπαλίζουμε µε τα τυριά.
Κάνουμε στρώση με ντομάτα, στρώση με κιμά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
Καλύπτουμε µε μία στρώση μελιτζάνα και ροδέλες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουµε την επιφάνεια.
Αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σκεπάζουμε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 45 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C, στην μεσαία σχάρα, για 5 με 10 λεπτά λιγότερο.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του σουφλέ μελιτζάνας.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μυστικά
Ο κιμάς πρέπει να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει τελείως. Για να σωταριστεί σωστά ο κιμάς, μην ανακατεύετε όση ώρα σωτάρετε.
Κόβουμε το σουφλέ μελιτζάνας, αφού κρυώσει. Όσο είναι ζεστό δεν κόβεται.