Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
- Τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά για το μελιτζανοπίλαφο με τα χέρια να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 με 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10 λεπτά, μέχρι το καστανό ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
- Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 με 6 λεπτά.
- Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.