Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός αλευριού) σε μια μεγάλη λεκάνη.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο επιθυμητό μέγεθος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το μέλι για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Μόλις τα μελομακάρονα βγουν από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστά, τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια και αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι πριν σερβίρουμε.









