• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
157

Υλικά

  • Μερίδες 80 τεμ.
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ.)

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. μέλι
  • 2 φλ. νερό

Για το γαρνίρισμα

  • Καρύδια (μέτρια κοπανισμένα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.

    Ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.

    Πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 °C για 20΄- 25΄.

    Για το σιρόπι

    Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄.

    Όταν κρυώσουν, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.

    Δοκιμάστε οπωσδήποτε να τα φτιάξετε και θα σας ξετρελάνουν! Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται