Μελομακάρονα γεμιστά

Μελομακάρονα γεμιστά που μοσχοβολούν παράδοση. Αρωματισμένα με καρύδια και κανελογαρύφαλλα, είναι φανταστικά και γεμίζουν το σπίτι με άρωμα γιορτών.

Εύκολη
0:40

80 τεμάχια

15 λεπτά

25 λεπτά

μελομακαρονα γεμιστα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (πάνω από το μπολ, γιατί φουσκώνει) και τη ρίχνουμε στα υγρά υλικά μαζί με το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά, ανακατεύοντας με σύρμα.
  4. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύεται, την δουλεύουμε απαλά με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδερή, όχι σφιχτή.
  5. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, πλάθουμε μπαλάκια και τα πατάμε ανάμεσα στις παλάμες για να γίνουν πλακέ. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε ξανά να γίνει πλακέ.
  6. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με την ένωση προς τα κάτω και τσιμπάμε ελαφρά την επιφάνεια με πιρούνι.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα), στη μεσαία σχάρα, για 25–30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα στριμώχνουμε σε μεγάλο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά.

ΣΙΡΟΠΙ

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σιγοβράζουμε για 6–7 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό.
  2. Περιχύνουμε τα κρύα μπισκότα με το χλιαρό σιρόπι για 4–5 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  3. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Απόρρητο