Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (πάνω από το μπολ, γιατί φουσκώνει) και τη ρίχνουμε στα υγρά υλικά μαζί με το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά, ανακατεύοντας με σύρμα.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύεται, την δουλεύουμε απαλά με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδερή, όχι σφιχτή.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, πλάθουμε μπαλάκια και τα πατάμε ανάμεσα στις παλάμες για να γίνουν πλακέ. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε ξανά να γίνει πλακέ.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με την ένωση προς τα κάτω και τσιμπάμε ελαφρά την επιφάνεια με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα), στη μεσαία σχάρα, για 25–30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα στριμώχνουμε σε μεγάλο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά.
ΣΙΡΟΠΙ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σιγοβράζουμε για 6–7 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό.
- Περιχύνουμε τα κρύα μπισκότα με το χλιαρό σιρόπι για 4–5 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.









