Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Τα ανακατεύουμε µε σύρμα, να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό (πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει και χύνεται) και τον προσθέτουμε στα υλικά, καθώς επίσης και το κονιάκ και το ξύσμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το baking powder και λίγο λίγο το προσθέτουμε στα υγρά ανακατεύοντας µε σύρμα.
- Μόλις αρχίσει να μαζεύεται η ζύμη, τη δουλεύουμε απαλά µε το χέρι, όχι πολλή ώρα γιατί το πολύ ζύμωμα σφίγγει και τα σκληραίνει
- Το αλεύρι το βάζουμε λίγο λίγο η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδερή. Όχι σφιχτή!
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε μπαλάκι και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες µας να γίνει πλακέ.
- Βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.
- Το πατάμε πάλι, να γίνει ξανά πλακέ.
- Αραδιάζουμε σε ένα ταψί µε την ένωση προς τα κάτω.
- Με ένα πιρούνι τσιμπάμε λίγο την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τότε τα στριμώχνουμε σε μεγάλο ταψί (του φούρνου) το ένα κολλητά στο άλλο, να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά και ξαφρίζουμε το σιρόπι.
- Περιχύνουμε τα κρύα µε το χλιαρό σιρόπι στο ταψί για 4 με 5 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε µε τα ψιλοκομμένα καρύδια.