• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
348

Υλικά

  • Μερίδες 40 τεμ.

Για το μιγμα

  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γρ. λεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
  • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μίγμα

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά  το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.

    Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα. Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ.

    Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

    Για τη γέμιση

    Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.

    Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα του.

    Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.

    Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

    Μελομακάρονα με σοκολάτα απο την Αργυρω
    Μελομακάρονα με σοκολάτα 

    Για το γαρνίρισμα

    Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

    Δείτε πως να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα.

    Εσύ τι θα φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται