Μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα
  • 4 κρόκους
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. γάλα
  • 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 500 γραμ. γάλα
  • 4 κρόκους
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 35 γραμ. κορν φλάουρ
  • 35 γραμ. αλεύρι
  • 1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια

Μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

Μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

Απίθανο μιφλέιγ σοκολάτα βανίλια για να τους ξετρελάνετε όλους! Δοκιμάστε το!

Για το μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

  • Στρώνουμε πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
  • Απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα.
  • Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  • Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα.
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.
  • Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια.
  • Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
  • Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ.
  • Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα.
  • Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα  κι επαναλαμβάνουμε.
  • Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα

  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα.
  • Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.
  • Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
  • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή.
  • Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της.
  • Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα.
  • Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

  • Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  • Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της.
  • Την προσθέτουμε στο γάλα.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
  • Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.
  • Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει.
  • Μόλις δέσει αποσύρουμε.
  • Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα.
  • Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

Μετά το καταπληκτικό μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/milfeig-me-krema-parfe-sokolata-kai-krema-patiseri-banilia/