• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
87
  • 1 συσκ. φυλλα κρουστας
  • 1 φλ. σταφιδες
  • 4 κ.σ. κονιακ
  • 4 τεμάχιο/ια μηλα
  • 2/3 φλ. ζαχαρη
  • σπορελαιο
  • 3/4 φλ. ψωμι ψιχουλα
  • 1 κ.γ. κανελα
  • 1/5 κ.γ. αλατι
  • 1 τεμάχιο/ια λεμονι
  • 1 φλ. καρυδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τις σταφίδες και τις περιχύνουμε με το κονιάκ.

    Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη.

    Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 10′.

    Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ.

    Καθαρίζουμε τα μήλα, με ένα μαχαίρι και τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

    Αλείφουμε το φύλλο  με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και σοτάρουμε τα ψίχουλα.

    Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα.

    Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2-3´ και τα προσθέτουμε στα μήλα, όπως επίσης προσθέτουμε και τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 4 κ.σ. για τα φύλλα).

    Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.

    Στρώνουμε επάνω 1 πολίτικο φύλλο.

    Το λαδώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.

    Αφού στρώσουμε τα 6 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος.

    Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε τη πίτα μας σε ρολό.

    Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.

    Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και μεταφέρουμε την πίτα, με τη λαδόκολλα, σε λαμαρίνα.

    Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τη δεύτερη πίτα μας.

    Ψήνουμε για 25´, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις αφήνουμε να σταθούν για 5’ και μετά αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τις σερβίρουμε σε φέτες, όσο είναι ζεστές.>

    Μικρο μυστικό 

    Είναι το καλό λάδωμα των φύλλων θα δώσει έξτρα τραγανό αποτέλεσμα!

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται