Μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο

Φιλέτο μοσχάρι – απλό, γευστικό και εντυπωσιακό. Τα σπασμένα πιπέρια χαρίζουν τραγανή κρούστα στο φιλέτο, ενώ η σάλτσα δένει ιδανικά με το κρέας.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

20 λεπτά

10 λεπτά

φιλετο μοσχαρι - φιλετο μοσχαρι στο τηγανι

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το φιλέτο μοσχάρι αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνικής πρόσληψης καλύπτοντας σχεδόν το μισό των ημερήσιων αναγκών μας. Παράλληλα μας δίνει σίδηρο και πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Το πιπέρι, εκτός της μεγάλης θρεπτικής του αξίας, ενεργοποιεί πεπτικά ένζυμα στο στομάχι, προετοιμάζοντας για το σωστό μεταβολισμό της τροφής που έρχεται. Συνοδέψτε το με λίγο πλιγούρι ή πατάτα ψητή κι έχετε μια εξαιρετική επιλογή.

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα από τη μία πλευρά με τα σπασμένα πιπέρια, πιέζοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν στο κρέας.
  2. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι με χοντρή βάση (ιδανικά αντικολλητικό), το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά, μέχρι να κάψει δυνατά και να αρχίσει να καπνίζει ελαφρώς.
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι με την πιπεράτη πλευρά προς τα κάτω και τα ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας (π.χ. rare, medium, well done).
  5. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κονιάκ και, με προσοχή, το ανάβουμε για να φλαμπάρουμε — ποτέ κάτω από τον απορροφητήρα, καθώς οι αναθυμιάσεις είναι εύφλεκτες.
  7. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.
  8. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα υγρά να μειωθούν και να μείνει περίπου 1 κουταλιά σούπας – σχεδόν να στεγνώσει το τηγάνι.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό κρέατος. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
  10. Επαναφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω.
  11. Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, απλώς για να ζεσταθούν.
  12. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικά της επιλογής μας, όπως πατάτες ή λαχανικά, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Απόρρητο