Μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι πιπεράτο από την Αργυρώ! Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις του καλού κρέατος και όχι μόνο. Τα σπασμένα πιπέρια στο μοσχαρίσιο φιλέτο κάνουν το πιο τέλειο πιπεράτο πιάτο ενώ η σάλτσα πιπεριού που σχηματίζεται απογειώνει το φαγητό.

Δύσκολη
0:15

4

5 λεπτά

10 λεπτά

μοσχάρι - φιλέτο μοσχάρι αργυρώ - μοσχάρι στο τηγάνι - σάλτσα πιπεριού - σάλτσα για φιλέτο - μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο - μοσχάρι φιλέτο συνταγή - μοσχαρίσιο φιλέτο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το φιλέτο μοσχάρι αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνικής πρόσληψης καλύπτοντας σχεδόν το μισό των ημερήσιων αναγκών μας. Παράλληλα μας δίνει σίδηρο και πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Το πιπέρι, εκτός της μεγάλης θρεπτικής του αξίας, ενεργοποιεί πεπτικά ένζυμα στο στομάχι, προετοιμάζοντας για το σωστό μεταβολισμό της τροφής που έρχεται. Συνοδέψτε το με λίγο πλιγούρι ή πατάτα ψητή κι έχετε μια εξαιρετική επιλογή.

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.
  2. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.
  3. Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.
  4. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
  5. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
  6. Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.
  7. Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.
  8. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.
  10. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά και προσθέτουμε αλάτι.
  11. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).
  12. Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
  13. Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.
  14. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  15. Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε μέρος του μοσχαριού για να κάνετε πάντα τα πιο επιτυχημένα μαγειρέματα με μοσχάρι.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο