Η σάλτσα πιπεριού που δημιουργείται είναι απλά θεϊκή και όταν περιχύνεται πάνω στο μοσχαρίσιο φιλέτο κατά το σερβίρισμα η νοστιμιά του πιάτου είναι...

Η σάλτσα πιπεριού που δημιουργείται είναι απλά θεϊκή και όταν περιχύνεται πάνω στο μοσχαρίσιο φιλέτο κατά το σερβίρισμα η νοστιμιά του πιάτου είναι φανταστική.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
204

Για το μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο

  • 3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα)
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 460 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 15% Υδατ/κες
  • 45% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.

Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.

Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.

Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.

Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά και προσθέτουμε αλάτι.

Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).

Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.

Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε μέρος του μοσχαριού για να κάνετε πάντα τα πιο επιτυχημένα μαγειρέματα με μοσχάρι.

Προτεινόμενες συνταγές

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Το φιλέτο μοσχάρι αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνικής πρόσληψης καλύπτοντας σχεδόν το μισό των ημερήσιων αναγκών μας. Παράλληλα μας δίνει σίδηρο και πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Το πιπέρι, εκτός της μεγάλης θρεπτικής του αξίας, ενεργοποιεί πεπτικά ένζυμα στο στομάχι, προετοιμάζοντας για το σωστό μεταβολισμό της τροφής που έρχεται. Συνοδέψτε το με λίγο πλιγούρι ή πατάτα ψητή κι έχετε μια εξαιρετική επιλογή.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται