Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΤΗΘΟΠΛΕΥΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΤΗΘΟΠΛΕΥΡΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Οι μοσχαρίσιες στηθοπλευρές είναι ένα κρέας πολύ νόστιμο με αρκετό λίπος, γι΄αυτό και παραμένει ζουμερό και τρυφερό μετά από πολύωρο ψήσιμο. Το ξεκινάμε στο μάτι της κουζίνας και το τελειώνουμε στο φούρνο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
- Με απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά το κρέας.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή αν έχουμε γκάζι ένα ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας από την πλευρά του λίπους και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω, να ακουμπάει στο τηγάνι.
- Το ροδίζουμε καλά για 7-8 λεπτά, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ροδίζουμε.
- Βάζουμε τη στηθοπλευρά σε ταψί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2΄.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
- Ντεγκλασάρουμε-τρίβουμε καλά τη βάση του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στο ταψί.
- Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 1,5 ώρα περιχύνοντάς το κατά διαστήματα με τα υγρά του ταψιού.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄να μαλακώσει και να ροδίσει καλά το κρέας.
- Αφού ψηθεί, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες ανάμεσα στα κόκαλα, σαν παϊδάκια, ή ξεκοκαλίζουμε τη στηθοπλευρά και κόβουμε εύκολα σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε με λαχανικά και πουρέ ή ψητή πατάτα.
- Μάθετε τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.