Μοσχαρίσια στηθοπλευρά στο φούρνο
Οι μοσχαρίσιες στηθοπλευρές είναι ένα κρέας πολύ νόστιμο με αρκετό λίπος, γι΄αυτό και παραμένει ζουμερό και τρυφερό μετά από πολύωρο ψήσιμο. Το ξεκινάμε στο μάτι της κουζίνας και το τελειώνουμε στο φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Με απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή αν έχουμε γκάζι ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας από την πλευρά του λίπους. Το βάζουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω, να ακουμπάει στο τηγάνι. Το ροδίζουμε καλά για 7-8 λεπτά. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ροδίζουμε. Το βάζουμε σε ταψί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί. Ντεγκλασάρουμε-τρίβουμε καλά τη βάση του τηγανιού. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στο ταψί.
Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 1,5 ώρα περιχύνοντάς το κατά διαστήματα με τα υγρά του ταψιού. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄να μαλακώσει και να ροδίσει καλά το κρέας.
Αφού ψηθεί, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες ανάμεσα στα κόκαλα, σαν παϊδάκια, ή ξεκοκαλίζουμε τη στηθοπλευρά και κόβουμε εύκολα σε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε με λαχανικά και πουρέ ή ψητή πατάτα.
Μάθετε τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.
Αν σας άρεσε η μοσχαρίσια στηθοπλευρά στο φούρνο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω τέλεια συνταγή με μοσχάρι
https://www.argiro.gr/recipe/mosxarisia-taliata-me-traganes-patates-fournou/