Σε ένα δεκάλεπτο έχετε όλα τα αρώματα της ελληνικής γης στην κατσαρόλα σας! Θυμάρι, δαφνόφυλλο, σέλερι, κρεμμυδάκια. Όσο για τον αρακά, δίνει τη δική του...

Σε ένα δεκάλεπτο έχετε όλα τα αρώματα της ελληνικής γης στην κατσαρόλα σας! Θυμάρι, δαφνόφυλλο, σέλερι, κρεμμυδάκια. Όσο για τον αρακά, δίνει τη δική του γλύκα στο κρέας. Συνοδέψτε το με ζεστό μαύρο ψωμί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
143

Για το μοσχάρι με καρότα και αρακά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 kg μοσχάρι (σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. καρότα μικρά (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες)
  • 2 φλ. αρακάς
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα.

    Τα αφήνουμε 4΄-5΄ να γυαλίσουν.

    Κόβουμε στη μέση την ντομάτα. Τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.

    Την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κρασί.

    Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.

    Τότε προσθέτουμε τον αρακά και μετά αλάτι και πιπέρι.

    Βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού, για περίπου 30΄.

    Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά.

    Μετά το μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα και αρακά αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται