Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΡΕΖΕ, ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΡΕΖΕ, ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Θα μουλιάσουν αργότερα στη σάλτσα με το μοσχάρι μπρεζέ, δίνοντας της εκπληκτικά αρώματα.
 - Δένουμε το κρέας με σπάγκο ή ζητάμε να μας το βάλουν σε δίχτυ για να κρατήσει το σχήμα του και να κόβεται ωραία μετά το ψήσιμο.
 - Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για 10′, προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
 - Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να ψηθεί.
 - Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το ξύδι και το μισό κρασί.
 - Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τρίβουμε καλά τη βάση της με κουτάλα.
 - Όταν πιει όλα τα υγρά του το κρέας προσθέτουμε την υπόλοιπη μαυροδάφνη και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
 - Αφήνουμε να πάρει βράση και μεταφέρουμε σκεπασμένη καλά την κατσαρόλα στον φούρνο.
 - .
 - Ψήνουμε για 2 ώρες γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα ώστε να βρέχεται από τα λίγα υγρά του και να σιγοψήνεται ολόγυρα.
 - Τρυπάμε στο κέντρο του κρέατος και αν τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα, είναι έτοιμο. Αφήνουμε σκεπασμένο να σταθεί για 20′.
 - Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα.
 - Βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
 - Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.
 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    Πατάτες βουτύρου
Tips
- Μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό βράζοντάς το σε πολύ χαμηλή φωτιά καλά σκεπασμένο
 









