Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑΒΛΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑΒΛΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
- Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.
- Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.
- Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
- Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.
- Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
- Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare.
- Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.
- Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.
- Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με σαλάτα.
- Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε το κάθε κομμάτι του μοσχαριού, δεν έχετε παρά να διαβάσετε όλα τα μυστικά μου.