Μοσχαρίσια μπριζόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Προτιμήστε μεγάλες σταβλίσιες μπριζόλες τόμαχοκ. Φτιάξτε αυτήν την τέλεια μαρινάδα, που θα δώσουν στο...

Μοσχαρίσια μπριζόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Προτιμήστε μεγάλες σταβλίσιες μπριζόλες τόμαχοκ. Φτιάξτε αυτήν την τέλεια μαρινάδα, που θα δώσουν στο κρέας σας τέλεια υφή και θα τις κάνει μαλακές. Αφήστε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες για 1 ώρα στο ψυγείο για περισσότερη νοστιμιά. Θα γίνουν τόσο ζουμερές και μαλακές σταβλίσια με τέλεια αρώματα που θα τρελαίνεστε με κάθε μπουκιά. Ψήστε την στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

  • προετοιμασία 12 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
508

Για την μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

  • 2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκατοστά (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι (βαλσαμικό)
  • 2 κλων. δεντρολίβανο (φρέσκο)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγη ρόκα (μικρά φύλλα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μια συνταγή της Αργυρώς για να κάνετε την καλύτερη μαρινάδα μοσχαρίσιας μπριζόλας που φάγατε ποτέ. Πάρτε μεγάλες μοσχαρίσιες σταβλίσιες μπριζόλες κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο. Μαρινάρετε το κρέας και αφήστε το μαζί με τη μαρινάδα στο ψυγείο για περισσότερη νοστιμιά. Ψήστε σε τηγάνι ψησίματος μαζί με την μαρινάδα και θα έχετε το πιο ζουμερό κρέας με τέλεια κρούστα που θα ζηλέψουν όλοι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκριλ. 

    Για την μαρινάδα

    Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

    Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες

    Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.

    Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

    Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.

    Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.

    Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.

    Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.

    Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

    Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare.

    Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.

    Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

    Για το σερβίρισμα

    Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.

    Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με τη σαλάτα Τούρτα παντζάρι και φύλλα ρόκας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται