Μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σούβλα

Φτιάξτε νόστιμη, ζουμερή μπριζόλα μοσχαρίσια στη σούβλα με αρωματική σάλτσα.

Εύκολη
1:30

4-5

15 λεπτά

15 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπριζόλες σε μεγάλα κομμάτια των 6-7 εκ.
  2. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Τα περνάμε στη συνέχεια, ένα ένα κομμάτι, σε δύο μεταλλικές σούβλες βάζοντας τη μία σούβλα αριστερά και την άλλη δεξιά (σαν μεγάλο σουβλάκι με διπλή σούβλα όμως) ώστε να είναι εύκολη η διαχείρισή τους στο ψήσιμο.
  4. Μεταφέρουμε τις σούβλες σε ένα ταψί. Καλύπτουμε όλο το κρέας με ανθό αλατιού και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  5. Προτού ψήσουμε, αφαιρούμε με μια πετσέτα όλο το αλάτι από τις μπριζόλες.
  6. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την αρωματική σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το λεμόνι με το ξίδι, τον πελτέ και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο. Διατηρούμε τη σάλτσα καλά σκεπασμένη στο ψυγείο.
  8. Βάζουμε τις σούβλες σε δυνατή φωτιά –στη θράκα ή στο bbq– και ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
  9. Μόλις βγουν ζεστές οι μπριζόλες από τη φωτιά, τις πασπαλίζουμε με τα σπασμένα πολύχρωμα πιπέρια και τις σερβίρουμε περιχύνοντας με την αρωματική σάλτσα.
Απόρρητο