Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπριζόλες σε μεγάλα κομμάτια των 6-7 εκ.
- Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Τα περνάμε στη συνέχεια, ένα ένα κομμάτι, σε δύο μεταλλικές σούβλες βάζοντας τη μία σούβλα αριστερά και την άλλη δεξιά (σαν μεγάλο σουβλάκι με διπλή σούβλα όμως) ώστε να είναι εύκολη η διαχείρισή τους στο ψήσιμο.
- Μεταφέρουμε τις σούβλες σε ένα ταψί. Καλύπτουμε όλο το κρέας με ανθό αλατιού και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προτού ψήσουμε, αφαιρούμε με μια πετσέτα όλο το αλάτι από τις μπριζόλες.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την αρωματική σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το λεμόνι με το ξίδι, τον πελτέ και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο. Διατηρούμε τη σάλτσα καλά σκεπασμένη στο ψυγείο.
- Βάζουμε τις σούβλες σε δυνατή φωτιά –στη θράκα ή στο bbq– και ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
- Μόλις βγουν ζεστές οι μπριζόλες από τη φωτιά, τις πασπαλίζουμε με τα σπασμένα πολύχρωμα πιπέρια και τις σερβίρουμε περιχύνοντας με την αρωματική σάλτσα.