Για το μοσχαρίσιο συκώτι
Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το μοσχαρίσιο συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι στο ελαιόλαδο.
Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι.
Το συκώτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ειδικά το μοσχαρίσιο είναι πλούσιο σε σίδηρο. Για αυτό πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας. Το μαγείρεμά του πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να έχετε το πιο γευστικό αποτέλεσμα.