Συκωτι τηγανιτο απο την Αργυρω. Αυτό το συκώτι στο τηγανι ειναι το ποιο νοστιμο που εχετε δοκιμασει γίνεται σε 15 λεπτά και είναι εξαιρετικα νοστιμο και...

Συκωτι τηγανιτο απο την Αργυρω. Αυτό το συκώτι στο τηγανι ειναι το ποιο νοστιμο που εχετε δοκιμασει γίνεται σε 15 λεπτά και είναι εξαιρετικα νοστιμο και διατροφικα ωφελιμο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
327
  • 500 γρ. συκωτι μοσχαρισιο
  • 1/4 φλ. ελαιολαδο
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμυδια
  • 1 τεμάχιο/ια δαφνοφυλλο
  • αλευρι
  • 1/3 φλ. κρασι
  • 2 κ.σ. μαιντανο
  • αλατι
  • πιπερι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Θέλουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του

    Στο τηγανι

    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγανι και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

    Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

    Κόβουμε το  συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγανι σε δυνατή φωτιά.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα κομματια και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Ροδίζουμε το ταμποναρισμένα με αλεύρι κομματια στο ελαιόλαδο.

    Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε ξανά τα  κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το φαγητο με το λάδι του.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.

    Μιας και το  συκώτι μοσχαρισιο στο τηγανι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ειδικά   πλούσιο σε σίδηρο, για αυτό πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας. Το μαγείρεμά του πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να έχετε το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

     

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται