Μους γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη, με 4 υλικά. Υπέροχη γεύση που λιώνει στο στόμα!

Μους γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη, με 4 υλικά. Υπέροχη γεύση που λιώνει στο στόμα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
116

Για τη μους γιαουρτιού µε φρούτα

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι ή γλυκαντικό της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • 1/2 φλ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 150 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους γιαουρτιού µε φρούτα

    Για να φτιάξουμε τη μους γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη, βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας.

    Ανακατεύουμε τα υλικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

    Βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε καθαρό μπολ.

    Με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά για την μους γιαουρτιού.

    Σερβίρουμε σε ατομικά ποτήρια.

    Βάζουμε σπασμένα μπισκότα, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα, συνεχίζουμε με λίγη μους και γαρνίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα. 

    Προαιρετικά, προσθέτουμε φυστίκι Αιγίνης.

    Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσουν.

    Εκτός από ποτήρι, το γιαουρτόγλυκο χωρίς ζάχαρη, μπορεί να μπει σε ένα βαθύ μπολ και να σερβιριστεί με κουτάλι σε ατομικά μπολάκια.

    Φτιάξτε στρώσεις γιαουρτογλυκό με μους γιαούρτι, λίγη μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα και δροσιστείτε με αέρινη φρουτένια γεύση.

    Δροσερό γλυκό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

    Εκτός από αυτήν την εύκολη μους γιαουρτιού, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω τέλεια συνταγή:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται