Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- Ροδίζουμε πρώτα τον κιμά στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά κι αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφού εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά για 20 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
- Αφού γίνει ο κιμάς, του προσθέτουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Όσο γίνεται ο κιμάς, ετοιμάζουμε το ρύζι.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά και το τυρί.
- Την ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε να βράσει και να δέσει σε μέτρια φωτιά.
- Αφού πήξει ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δυο αυγά χτυπημένα και με γρήγορες κινήσεις τα ενσωματώνουμε
- Τέλος, προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο αν χρειάζεται επιπλέον.
Για τη κρέμα
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Μάθετε το σωστό καθάρισμα και χειρισμό για τα μανιτάρια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15′.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ζεματάμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά καρέ, και τη σοτάρουμε για 3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε λαδωμένο ταψί 32X24 εκατ. κάνουμε μια στρώση το ρύζι.
- Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
- Αδειάζουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά.
- Σκεπάζουμε τον κιμά με το σπανάκι και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι.
- Βάζουμε σε μία στρώση τη κολοκύθα και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε στους 180ºC – 200ºC, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου.
- Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
- Αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να μπορέσουμε να βγάλουμε ωραίο κομμάτι.
- Διαβάστε επίσης, το μυστικό επιτυχίας μου για το μουσακά!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ