Μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, καλέστε τους φίλους σας για τσιμπολόγημα...

Μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, καλέστε τους φίλους σας για τσιμπολόγημα και κρασάκι και απολαύστε την υπέροχη γεύση του με καλή παρέα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
235

Για το μπεκρή µεζέ

  • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 400 Θερμίδες
    (kcal)
  • 15.7 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 5.6 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 53.4 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το μπεκρή μεζέ

Zεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

 

μπεκρή μεζέ με χοιρινο και πιπεριες
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται