Μπιφτέκια λαχανικών

Απολαυστικά μπιφτέκια λαχανικών, ζουμερά και αρωματικά, εύκολα στην παρασκευή τους. Κατάλληλα και για vegan διατροφή.

Εύκολη
0:45

4 μερίδες

25 λεπτά

20 λεπτά

μπιφτεκια λαχανικων - μπιφτεκια νηστισιμα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στραγγίζουμε τα υλικά σε σουρωτήρι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε ψωμί, κορν φλάουρ, μαϊντανό, άνηθο, τριμμένο καρότο, κάρυ, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια λαχανικών.
  7. Σε ένα μικρό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 15–20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Απόρρητο