Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 25 λεπτά να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, το μαϊντανό, τον άνηθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε 4 κομμάτια.
- Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.