• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
626
  • 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νηστίσιμα μπιφτέκια

    Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.

    Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

    Πλάθουμε 4 νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών.

    Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί. 

    Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

    Αν σας άρεσαν τα νηστίσιμα μπιφτέκια, δικιμάστε τα vegan κεφτεδάκια και δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες συνταγές εδώ!

    Δείτε και αυτή τη νηστίσιμη συνταγή:

    vegan κεφτεδάκια της Αργυρώς
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται