• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νηστίσιμα μπιφτέκια

    Για τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

    βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.

    Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

    Πλάθουμε 4 νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών.

    Βάζουμε σε αντικολλητικο τηγανι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί. 

    Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

    Αν σας άρεσαν τα νηστίσιμα μπιφτέκια, δικιμάστε τα vegan κεφτεδάκια και δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες συνταγές εδώ!

    Δείτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μπιφτέκια εδώ!

    Τα μυστικά
    μυστικά για αφράτα μπιφτέκια
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×