Εκτέλεση
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή εύπλαστη και βουτυράτη.
Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο.
Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους όσο ένα καρύδι.
Πατάμε με το δάχτυλο και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
Εκεί στην λακκούβα μπήγουμε ένα κομματάκι σοκολάτα.
Φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο.
Τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για περίπου 20΄ να σταθεροποιηθούν.
Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα.
Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά μέχρι και το τελευταίο.
Μυστικά
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να το μαλακώσετε στο λεπτό.
Η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ψιλή κρυσταλλική και όχι με χοντρό κόκκο, αλλιώς, αλέστε τη στο μπλέντερ πριν την αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
Η ζύμη από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αντί να γίνουν αφράτα και τραγανά, στο τέλος θα γίνουν σκληρά.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα στην λαμαρίνα για 5′ και μετά αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Αν θέλετε αχνίστε με άχνη ή περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα (γραμμές λιωμένης σοκολάτας στην επιφάνεια). Δείτε εδώ το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα.
Πριν τα ψήσετε και αφού τα έχετε πλάσετε, μπορείτε να τα συντηρήσετε μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη αραδιάστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στον καυτό φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για υπέροχα μπισκότα σε όλες τις εκδοχές; Βρείτε τες όλες εδώ!