Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εκτέλεση
- Για να γίνουν αφράτα τα τσουρεκάκια λαγουδάκια και να έχουν μπισκοτένια υφή, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
 - Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε.
 - Χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5΄.
 - Προσθέτουμε τη βανίλια, το μαχλέπι και το αυγό χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
 - Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
 - Έχοντας πολύ χαμηλά το μίξερ, λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
 - Ανακατεύουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού.
 
ΣΧΗΜΑ
- Με μικρό κομμάτι ζύμης 20 γρ. (όσο ένα καρύδι) πλάθουμε φυτίλι και το τυλίγουμε σαλιγκάρι. Έτσι φτιάχνουμε το σώμα.
 - Για το κεφάλι παίρνουμε ελάχιστη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλίτσα το κολλάμε στο σώμα. Σχηματίζουμε αυτιά και ουρά με μικρά κομμάτια ζύμης. Για ματάκι βάζουμε μία σταφίδα.
 - Όταν τα πλάσουμε όλα τα αραδιάζουμε, αραιά μεταξύ τους, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
 - Αλείφουμε με διάλυμα αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
 - Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.
 
Tips
- Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
 









