Κουλουράκια σαν τσουρεκάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αφράτα και τραγανά, σαν μπισκότα με γεύση τσουρεκιού. Εύκολη και αγαπημένη Πασχαλινή συνταγή...

Κουλουράκια σαν τσουρεκάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αφράτα και τραγανά, σαν μπισκότα με γεύση τσουρεκιού. Εύκολη και αγαπημένη Πασχαλινή συνταγή από το νησί μου, την Πάρο. Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε τα παρέα!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
  • αναμονή 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 50 τμχ

Για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα, ακέρωτα και βιολογικά)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (700 γρ. περίπου)
  • Διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει

    Ζύμη αφράτη και εύπλαστη

    Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30΄

    Για τα κουλουράκια

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5 με 6 λεπτά, να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια, για 6 με 7 λεπτά επιπλέον.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

    Λίγο-λίγο και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι.

    Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

    Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.

    Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.

    Τα ψήνουμε στους 180°C για 25 με 30 λεπτά, να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Ποιά μαγειρίτσα θα φτιάξεις φέτος το Πάσχα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται