Μπρόκολο ογκρατέν

μπρόκολο ογκρατέν, με πολλή νοστιμιά! Μια φανταστική συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τα λαχανικά

Δύσκολη
0:40

6

5 λεπτά

35 λεπτά

Μπρόκολο ογκρατέν

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  2. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει).
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  7. Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό.
  8. Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1 με 2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση.
  4. Βράζουμε για 4 με 5 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.
  5. Λιώνουμε το τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το μοσχοκάρυδο.
  6. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις φουντίτσες μπρόκολο για 4 με 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Το στραγγίζουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ανάβουμε το γκριλ.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
  3. Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι.
  4. Από πάνω, τοποθετούμε το μπρόκολο.
  5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού.
  6. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τα ψίχουλα.
  7. Πασπαλίζουμε τα υλικά.
  8. Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.

Tips

  • Εάν κάνετε vegan διατροφή, αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φυτικά προϊόντα.
Απόρρητο