Κέικ κλασικό

Υλικά

  • 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Για τη φόρμα
  • έξτρα αλεύρι
  • βούτυρο

Κέικ κλασικό

Κέικ κλασικό,

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κλασικό και εύκολο κέικ ταψιού. Ξεκινάμε τη συνταγή για το κέικ.

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
  • Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός έως ότου να κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  • Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί 20 με 22 εκατοστά αδειάζουμε το μείγμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στο πάγκο μας να σταθεί για 5 λεπτά στο ταψί το μείγμα για κέικ.
  • Ξεφορμάρουμε το εύκολο κέικ ταψιού και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
  • Το σερβίρουμε πάντα ζεστό.

Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικο για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

Αν σας άρεσε αυτό το καλύτερο εύκολο και κλασικό κέικ του κόσμου, δείτε και την παρακάτω συνταγή!

https://www.argiro.gr/recipe/murodato-kai-paneukolo-keik-kanelas/