Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρειαστούμε ένα κιλό φρέσκα μαύρα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα.
- Κρατάμε τις φουντίτσες από το φινόκιο και τις φυλάμε για το τέλος.
- Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι για τα μύδια πιλάφι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, την καυτερή πιπεριά και τα σκόρδα σπασμένα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο, τα ντοματίνια και το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1/2 λίτρο νερό.
- Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.
- Τότε, στην επιφάνεια του πιλαφιού χώνουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
- Ένα καλό ανακάτεμα θα τα βοηθήσει να ανοίξουν ευκολότερα και γρηγορότερα.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τις φουντίτσες από το φινόκιο ψιλοκομμένες.
- Επειδή τα μύδια έχουν αρκετή θάλασσα μέσα τους, η οποία με το άνοιγμά τους θα βγει στο πιλάφι, μην αλατίζετε αν δε δοκιμάσετε πρώτα.
- Συνήθως δεν χρειάζεται αλάτισμα.
- Σερβίρουμε το πιλάφι με τέταρτα λεμονιού.