Μύδια στο φούρνο με τραγανή κρούστα
Για τα μύδια στο φούρνο με πατάτες και τραγανή κρούστα,
συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Για την ιταλική συνταγή μύδια στο φούρνο με τραγανή κρούστα πλένουμε πρώτα τις πατάτες. Συνεχίζοντας για τα μύδια φούρνου,
- Αφού πλύνουμε τις πατάτες, τις βράζουμε να μαλακώσουν.
- Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες για τα μύδια φούρνου.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια κι αφαιρούμε τις κλωστές.
- Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν.
- Κουνάμε πότε-πότε τα μύδια, ώστε να ανοίξουν γρηγορότερα.
- Περίπου 3-4 λεπτά χρειάζονται σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρούμε την ψίχα των μυδιών και την προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε στρώση τα μύδια πάνω από τις πατάτες και τέλος κάνουμε στρώση τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στα ψίχουλα, ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω στη ντομάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα.
Αν αγαπάτε να μαγειρεύετε τα θαλασσινά, διαβάστε εδώ μερικά μυστικά για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση τους.
Ένας υπέροχος καλοκαιρινός μεζές που μπορείτε να γευτείτε σε διάφορες εκδοχές εκτός από μύδια φούρνου. Δείτε τις συνταγές με μύδια για τους καλύτερους μεζέδες.