Νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά.

Νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
226

Υλικά

  • Μερίδες 20 τμχ

Για τα τρουφάκια καρύδας

  • 1 φλ. γεμάτο ψιλοαλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 φλ. ινδική καρύδα
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. κακάο ή χαρουπάλευρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 10 χουρμάδες πολτοποιημένους
  • Λίγες σταγόνες υγρή στέβια (προαιρετικά)
  • Λίγη καρύδα για την επικάλυψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα τρουφάκια καρύδας

    Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν καλά.

    Αν το μείγμα είναι αραιό τότε προσθέτεις λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδα.

    Πλάσε τα τρουφάκια καρύδας σε μέγεθος μπουκιάς.

    Κύλησε τα στην τριμμένη καρύδα.

    Διατήρησε τα στο ψυγείο.

    Δοκίμασε και αν θέλεις τρουφάκια με καρύδα πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγη στέβια ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.

    Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και να μπορεί να πλάθεται εύκολα.

    Μυστικά

    Το βούτυρο και το γάλα καρύδας που χρησιμοποιείται, προσδίδει μοναδικά αρώματα και υπέροχη υφή στα τρουφάκια καρύδας.

    Η αμυγδαλόψυχα προσφέρει αυτή την ιδιαιτερότητα. Αλλάζει την υφή του μείγματος και όλα αυτά μαζί με τους χουρμάδες δημιουργούν ένα μείγμα ενέργειας νοστιμιάς και γλύκας μοναδικό!

    Θέλεις περισσότερες συνταγές για γλυκά κεράσματα; Βρες τες όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται