Φτιάξτε αυτή την πίτσα με γαρίδες και θα σας τη ζητάνε και εκτός νηστείας. Είναι μία συνταγή πολύ εύκολη και πάνω από όλα...

Φτιάξτε αυτή την πίτσα με γαρίδες και θα σας τη ζητάνε και εκτός νηστείας. Είναι μία συνταγή πολύ εύκολη και πάνω από όλα πεντανόστιμη.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
129

Υλικά

  • Μερίδες 2 πίτσες

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό
  • 350 γρ. χλιαρό νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι

Για την επίστρωση

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου
  • 2 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε φέτες)
  • 15 ασπρομανίταρα (κομμένα σε φέτες)
  • 300 γρ. γαρίδες μικρές
  • 500 γρ. κίτρινο τυρί νηστίσιμο
  • Ρίγανη

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.

    Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος ή για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.

    Τη σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν πάλι.

    Φτιάχνουμε δύο πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η κάθε μία.

    Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης, είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη να θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή.

    Το βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής πασπαλισμένο με αλεύρι ή καλαμποκάλευρο.

    Πασπαλίζοντας με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C βαθμούς στις αντιστάσεις και κάτω κάτω στο φούρνο τοποθετούμε ταψί από την ανάποδη και το αφήνουμε να κάψει καλά.

    Η επιφάνεια του πυρωμένου ταψιού θα ψήσει την πίτσα γρηγορότερα και θα της δώσει πιο τραγανή υφή.

    Για την γέμιση

    Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην πίτσα.

    Απλώνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, τις γαρίδες, το τυρί και τις ελιές.

    Την ακουμπάμε άνω στο πυρωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, σε πολύ δυνατό φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανή.

    Αν σας άρεσε αυτή η νηστίσιμη πίτσα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Πεϊνιρλί νηστίσιμο της Αργυρώς
    Διαφήμιση

    Τι άλλη πίτσα φτιάχνεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται