Νηστίσιμη τούρτα Black Forest, που δεν θα το πιστεύετε όταν τη δοκιμάσετε. Εύκολη με φανταστική γεύση και πάνω απ’ όλα ιδανική για όσους κάνουν ειδική...

Νηστίσιμη τούρτα Black Forest, που δεν θα το πιστεύετε όταν τη δοκιμάσετε. Εύκολη με φανταστική γεύση και πάνω απ’ όλα ιδανική για όσους κάνουν ειδική διατροφή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
226

Για το νηστίσιμο παντεσπάνι

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα αμυγδάλου σόγιας ή καρύδας
  • 120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας
  • Για το σιρόπι
  • 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό βύσσινο
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα κακάο

  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2-3 κ.σ. νερό ή γάλα καρύδας σόγιας ή αμύγδαλου

Για την επικάλυψη

  • 350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • Γλυκό βύσσινο
  • Για γαρνίρισμα
  • Καρούλια πικρής σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το παντεσπάνι

    Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε στους 180°C.

    Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια.

    Στρώνουμε λαδόκολλα.

    Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά.

    Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.

    Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και μετά ξεφορμάρουμε.

    Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.

    Για την κρέμα

    Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.

    Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

    Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.

    Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το στήσιμο

    Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα.

    Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα.

    Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

    Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη κρέμα.

    Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και βύσσινο γλυκό.

    Εναλλακτικά εάν θέλουμε, μοιράζουμε το μίγμα σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ.

    Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνια με μία στρώση κρέμα.

    Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, γιατί δεν θα γίνει πολύ ψηλή και θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια.

    Με τον πρώτο τρόπο βέβαια, είναι πιο εντυπωσιακή.

    Παγώνουμε για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται