Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε τα παντεσπάνια στους 180°C.
Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι.
Στρώνουμε λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.
Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.
Για την κρέμα κακάο
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα καλά να γίνει σαν κρέμα.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ να αραιώσει η σύσταση.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το στήσιμο
Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα.
Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα κακάο.
Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη φυτική κρέμα.
Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και βύσσινο γλυκό.
Εναλλακτικά εάν θέλουμε, μοιράζουμε το μείγμα παντεσπάνι σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ. Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνι με μία στρώση κρέμα κακάο.
Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, γιατί δεν θα γίνει πολύ ψηλή η τούρτα και θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια. Με τον πρώτο τρόπο βέβαια, είναι πιο εντυπωσιακή.
Παγώνουμε την τούρτα για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα το πιο αφράτο και αέρινο παντεσπάνι.