Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση...

Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
135

Για το νηστίσιμο κορμό με χαλβά και ταχίνι

  • 400 γρ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)
  • 300 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)
  • 150 γρ. ταχίνι (ολικής άλεσης)
  • 100 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

    Αφού την λιώσουμε  την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε τη  κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά.

    Δημιουργείται μια μάζα.

    Το βάζουμε  σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του.

    Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.

    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

    Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Συμβουλή του Ειδικού

    Λίγα είναι τα γλυκίσματα που “δικαιολογούν” τις θερμίδες τους όσο αυτό. Μας δίνει πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, Α, καθώς και ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου. Επίσης, καλή πηγή πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης. Μας δίνει πολύτιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς μόνο και πολυ-ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ωστόσο να θυμάστε : “ουκ αν τω πολλώ το ευφ”?….ένα μικρο κομμάτι αρκεί για να πάρουμε τη γλυκιά γεύση που αναζητούμε.

    Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
    Κάτι μαγειρεύεται