Γεύσεις από τη μακρινή Ταϊλάνδη που θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν.

Γεύσεις από τη μακρινή Ταϊλάνδη που θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
145

Για τα νουντλς με γαρίδες

  • 1 συσκ. νουντλς (250 γρ.)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 συσκ. baby corn
  • 1 φέτ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 κουταλιά πάστα κάρυ ή σκόνη κάρυ
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια(τρυφερά και μικρά)
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες
  • 250 γρ. πράσινα ψιλά φασολάκια
  • 1 συσκ. ταϊλανδέζικη σάλτσα καρύδα και τσίλι Knorr
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκος κόλιανδρος
  • Λάιμ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νουντλς με γαρίδες

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ. Μόλις κάψει το λάδι

    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο ή ψιλοκομμένο και την κολοκύθα.

    Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα καλαμποκάκια και τα φασολάκια.

    Ρίχνουνε την πάστα κάρυ και την τρίβουμε στο γουόκ να βγάλει τα αρώματά της.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 1 λεπτό, ίσα να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα νουντλς και 2 φλιτζάνια βραστό νερό.

    Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα, καρύδα με τσίλι.

    Ανακατεύουμε.

    Σε αυτό το στάδιο τα νουντλς θα έχουν αρκετή σάλτσα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ με τέταρτα λάιμ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται