Ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι

Υλικά

Για το ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι της Αργυρώς

  • 400 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξίδι με δεντρολίβανο και θυμάρι
  • 1 φλ. νερό
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Ξινομυζήθρα

Για το ντιπ λιαστής ντομάτας

Βάζουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει την μορφή μαρμελάδας.

Συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Ταιριάζει τέλεια με φρυγανισμένη ζεστή μπρουσκέτα, συνοδεύει ζυμαρικά και πουλερικά και επίσης είναι μοναδικό σε σαλάτες.

Δοκιμάστε επίσης να φτιάξετε ταλιατέλες με λιαστή ντομάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/ntip-liastis-ntomatas-se-ladi/