Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τα ντοματίνια στο φούρνο σαν λιαστά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο μια λαμαρίνα.
- Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.
- Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Τα αραδιάζουμε σειρά σειρά στη λαδωμένη λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ντοματίνια με το σκορδόλαδο.
- Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 150°C.
- Αφήνουμε τα ψητά ντοματίνια να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε βάζο.
- Τα καλύπτουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.
- Σφραγίζουμε το βάζο με καπάκι και τα συντηρούμε στο ψυγείο.
- Δείτε εδώ πώς να αποστειρώσετε σωστά τα βάζα σας.