Σις κεμπάπ (domatesli sis kebab)

Σις κεμπάπ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Συγκλονιστικό σις κεμπάπ. Γεύση ανατολής στο Κυριακάτικο τραπέζι!

4

10 λεπτά

30 λεπτά

σις κεμπάπ της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο αρνί.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα να μαριναριστεί το σις κεμπάπ.
  3. Περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια το αρνί με τη μαρινάδα και τα ακουμπάμε στα χείλη του ταψιού. Να μην ακουμπάει στην βάση του ταψιού.
  4. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30’ στους 200 βαθμούς.
  5. Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5-6’ να πυκνώσει.
  6. Ψήνουμε τις πίτες και τις κόβουμε κομμάτια.
  7. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικές πίτες για σουβλάκι.
  8. Βάζουμε την σάλτσα στις πίτες, το ντόνερ και το γιαούρτι.
  9. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Απόρρητο