• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σις κεμπάπ

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. αρνί ή χοιρινό
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 2-3 ντομάτες
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Πίτες για σουβλάκι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρινάρουμε το κρέας.

    Για το σπιτικό σις κεμπάπ

    Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο αρνί. 

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα να μαριναριστεί το σις κεμπάπ.

    Περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια το αρνί με τη μαρινάδα και τα ακουμπάμε στα χείλη του ταψιού. Να μην ακουμπάει στην βάση του ταψιού.

    Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30’ στους 200 βαθμούς.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5-6’ να πυκνώσει.

    Ψήνουμε τις πίτες και τις κόβουμε κομμάτια.

    Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικές πίτες για σουβλάκι με τη συνταγή που σας έχω εδώ.

    σπιτικές πίτες για σουβλάκι πιτα συνταγη

    Βάζουμε την σάλτσα στις πίτες, το ντόνερ και το γιαούρτι.

    Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×