Ογκρατέν με ρύζι

Ρύζι ογκρατέν με λαχανικά τυριά και λουκάνικο. Εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

4

10 λεπτά

20 λεπτά

Ογκρατέν με ρύζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

  1. Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
  3. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
  4. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

  1. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  2. Τα χτυπάμε με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
  4. Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
  5. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.
Απόρρητο