Ομελέτα φούρνου συνταγη που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε! Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν αγαπάτε τα αυγά και έχετε βαρεθεί τα ίδια και...

Ομελέτα φούρνου συνταγη που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε! Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν αγαπάτε τα αυγά και έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αυτή η ομελέτα φούρνου  θα γίνει το must στην κουζίνα σας. Νομίζετε ότι ένα γευστικό και θρεπτικό φαγητό θέλει πολύ χρόνο και πολλά ή περίεργα υλικά; Θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι και τα περιττά λάδια; Θέλετε να αξιοποιήσετε διάφορα υλικά από το ψυγείο σας; Προτιμάτε να μαγειρεύετε στο φούρνο για πιο υγιεινά γεύματα; Να μια συνταγή που καλύπτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μια ομελέτα στο φουρνο τόσο εύκολη και λαχταριστή που μπορείτε να τη σερβίρετε όλες τις ώρες! Χορταστική, φουλ σε πρωτεΐνη και βιταμίνες. Για πρωινό, για ορεκτικό, για κυρίως, για κολατσιό, μπαίνει και σε ταπεράκι για να την πάρετε στη δουλειά.Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ομελέτα φούρνου;

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
527

Για την ομελέτα φούρνου

  • 1/4 ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5-6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 4 πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμα
  • Λίγη φρυγανιά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την ομελέτα φούρνου

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

    Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όχι όμως, να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.

    Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο κι αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.

    Λαδώνουμε ταψί.

    Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί. 

    Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε το τυρί.

    Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.

    Κάτι μαγειρεύεται