Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ
Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ
Αν θέλεις κάτι εύκολο γρήγορο και πενταντόσιμο για βραδινό ή για πρωινό, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις αυτή τη συνταγή. Είναι πολύ χορταστική και θα θέλετε συνέχεια να την φτιάχνετε. Για να φτιάξουμε την ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας.
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
- Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όχι όμως, να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο κι αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
- Λαδώνουμε ταψί.
- Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τυρί.
- Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
Για τα ροκφοροψωμάκια της συνταγής
- Κόβουμε το ψωμί στα 4 ή στα 6.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το μαλακό ροκφόρ.
- Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμί με την πάστα τυριού.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε για μήνες.
- Σε αυτή την περίπτωση παγωμένα τα βάζουμε στον καυτό φούρνο.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180°C να ροδίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε μπόλικο κόκκινο πιπέρι.
- Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και κρύα είναι ιδανικά για μπουφέ.
Η ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ είναι έτοιμη και πεντανόστιμη. Φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας φαγητό.