• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
89
  • 8 φετες ψωμ
  • 2 λουκανικα
  • 1 κρεμυδι
  • 2 πιπεριες
  • 2φλ μανιταρια
  • 2 πατατες
  • 1,1/2 φλ. γραβιερα
  • 7 αυγα
  • 1/2 φλ γαλα
  • 2 κ.σ. μαιντανο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 250 ml κρεμα γαλακτος
  • ελαιολαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    Τοποθετούμε  το ψωμί του τοστ σε ενα ταψι.

    Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

    Βουτυρώνουμε το ταψι.

    Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί για τοστ και πασπαλίζουμε γραβιερα.

    Αδειάζουμε το μισό μίγμα.

    Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη γραβιερα και το υπόλοιπο μίγμα.

    Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

    Περιχύνουμε τα υλικά.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.

    Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με την γραβιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται