Οσομπούκο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι

Μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό με μακαρόνια. Μια Κυριακάτικη συνταγή για θεϊκό κότσι στην κατσαρόλα, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

4

10 λεπτά

2 ωρες

οσομπούκο κοκκινιστό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΚΑΡΝΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΚΑΡΝΙ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

  1. Για να κάνουμε το μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό, ταμπονάρουμε  πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε στο αλεύρι.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας.
  4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  5. Τα αφήνουμε για 5′-6′ να μαραθούν.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας.
  7. Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  8. Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι.
  9. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας.
  11. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
  2. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
  3. Γαρνίρουμε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.
  4. Αν θέλουμε σερβίρουμε το οσομπούκο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πολέντα ή πουρέ.
Απόρρητο