Απολαύστε το ουζάκι και το κρασάκι σας με υπέροχους μεζέδες για ούζο, με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Απολαύστε το ουζάκι και το κρασάκι σας με υπέροχους μεζέδες για ούζο, με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
42

Για τη ρεγγοσαλάτα Πάρου

  • Αυγά ρέγγας από δύο αυγομένες ρέγγες
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι ζουμερό ίσως και λίγο παραπάνω
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί κατά προτίμηση προζυμένιο ή κρίθινο παξιμάδι
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • Για τον μοναδικό ουζομεζέ
  • 6 καρδιές αγκινάρας σε λάδι ή κατεψυγμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαλακό πολύ ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί κρέμα
  • Αλάτι

Για το ψωμοτύρι Ρούμελης

  • 250 γρ. φέτα ώριμη από βαρέλι
  • 1 συσκ. γιαούρτι φρέσκο
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Πάστα ελιάς
  • 1 πιπεριά ψητή (φιλέτο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ρεγγοσαλάτα Πάρου

    Για να φτιάξουμε τον πρώτο ουζομεζέ, αφαιρούμε την κόρα και μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι.

    Το στύβουμε.

    Με μαχαιράκι και προσοχή αφαιρούμε την θήκη-μεμβράνη που περικλείει τα αβγά της ρέγγας.

    Με προσοχή αφαιρούμε τα αβγά από την μεμβράνη, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, το ξύδι και το λεμόνι και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά σιγά σιγά σε χαμηλή ταχύτητα.

    Με ροή κλωστής προσθέτουμε εναλλάξ τα δυο λάδια και στο τέλος ραντίζουμε λίγες σταγόνες νερού για να πετύχουμε γαλακτοματοποίηση της ρεγγοσάλατας.

    Την διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

    Σερβίρεται ιδανικά με παξιμαδάκια.

    Για το μοναδικό ουζομεζέ

    Βγάζουμε τις αγκινάρες από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με μαχαίρι και τις βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και παγώνουμε τον ουζομεζέ με την πιο απρόσμενη κι απίθανη γεύση.

    Για το ψωμοτύρι Ρούμελης

    Θρυμματίζουμε τη φέτα σε μπολ.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

    Αν μείνει για 2 μέρες σκεπασμένη στο ψυγείο παίρνει μια υπέροχη όξινη γεύση που είναι πραγματικά μεζές σπάνιος.

    Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίγανη και ανακατεύουμε.

    Αλείφουμε παξιμαδάκια με αυτό και πάνω ακουμπάμε λίγη πάστα ελιάς και λίγη ψητή πιπεριά Φλωρίνης.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται