• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
  • 120 γραμ. ταραμα
  • χυμό από 2 λεμονια
  • 1/2 κρεμμυδι
  • 1 κ.σ. ανηθο
  • 400 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 80 γραμ. νερό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ταραμοσαλάτα της Αργυρώς

    Η ταραμοσαλάτα αφρός με ψωμί είναι ένα από τα ωραιότερα ορεκτικά.   

    Μια εύκολη ταραμοσαλάτα λευκή σπιτική με ψωμί από την Αργυρώ, για να την πετύχεις και να μοιάζει με αφρός αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Αυτή η συνταγή για ταραμοσαλάτα για να γίνει πολίτικη είναι απλή διαδικασία.

    Αρχικά, θα πρέπει να μην αλατιστεί ποτέ ο ταραμάς με ψωμί. Γι’ αυτό το λόγο, σε τόσα λίγα γραμμάρια, βάζουμε μπόλικο ψωμί και λάδι, για να γλυκάνει και να γίνει ηπιότερη η γεύση του. Εννοείτε ότι μπορείτε να φτιάξετε και ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί. Διαλέγουμε καλή πρώτη ύλη και νόστιμο ψωμί, μπαγιάτικο 2 ή 3 ημερών. Να αποφεύγετε το φρέσκο.

    Για την εύκολη λευκή ταραμοσαλάτα με ψωμί

    • Κόβουμε σε κομμάτια το μπαγιάτικο ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Σκεπάζουμε το ψωμί με μπόλικο νερό και βάζουμε πάνω ένα βάρος ώστε να είναι βυθισμένο και να απορροφήσει νερό. Μουλιάζουμε και την κόρα του ψωμιού γιατί δίνει έξτρα νοστιμιά.
    • Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό για 20 λεπτά.
    • Μετά το στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας το στα χέρια να φύγει όλη υγρασία.
    • Το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.

    Η υγρασία στην αρχή της διαδικασίας θα κόψει την ταραμοσαλάτα μας ενώ η υγρασία στο τελείωμα του χτυπήματος θα βοηθήσει ώστε να γίνει απαλή.

    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. 
    • Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τον ταραμά.
    • Χτυπάμε το μίγμα, να πολτοποιηθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί καλά, ώσπου στο τέλος να μην βλέπουμε καθόλου ψωμί ή κομμάτια κρεμμυδιού.
    • Προσθέτουμε τον φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά το μίγμα μέχρι να πολτοποιηθεί.
    • Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το λάδι. 

    Όσο πιο πολύ χτυπάμε το μίγμα τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα της Αργυρώς.

    • Στο τέλος προσθέτουμε το νερό σταδιακά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    • Πασπαλίζουμε την ταραμοσαλάτα με ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
    • Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο έξτρα χυμό λεμονιού για πιο όξινο αποτέλεσμα.
    • Λίγο λάδι απαλό στην ταραμοσαλάτα δίνει έξτρα νοστιμιά.
    • Μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του λαδιού με ελαιόλαδο.

    Η ταραμοσαλάτα σπιτική με ψωμί της Αργυρώς συντηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος με καπάκι για αρκετές ημέρες.

    Ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρισμα.

    Σερβίρουμε κουταλιές ταραμοσαλάτας σε ένα πιάτο και με το κουτάλι απλώνουμε την ποσότητα.

    Ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα πάντα δροσερή. 

    Το μυστικό για τέλεια ταραμοσαλάτα αφρός με ψωμί από την Αργυρώ

    • Το λάδι πρέπει να πέφτει σιγά σιγά την ώρα που το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα.
    • Αν μας βγει αραιή τότε προσθέτουμε λίγη φρυγανιά και ελάχιστο λάδι.
    • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Φυσικά υπάρχει και η ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί που μπορείς να φτιάξεις.

    Η λευκή ταραμοσαλάτα αφρός σαν πολίτικη από την Αργυρώ είναι ότι νοστιμότερο έχετε φτιάξει!

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή διαβάστε και το παρακάτω άρθρο.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×