Παγωτό από την Πάρο

Φανταστικό Ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι.

Εύκολη
0:20

6

10 λεπτά

10 λεπτά

παγωτό με φρέσκια μυζήθρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
  5. Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
  6. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
  7. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
  9. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  10. Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
  11. Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.
Απόρρητο