• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
274

Για το παγωτό φυστίκι

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 εβαπορέ γάλα με χαμηλά λιπαρά παγωμένο στην κατάψυξη για 2 ώρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 50 ml ροδόνερο
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα ωμή χοντροκομμένο
  • Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα σε μπολ το παγωμένο εβαπορέ με το ζαχαρούχο για το παγωτό φυστίκι και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5΄.

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο, το ροδόνερο και την βανίλια. Χτυπάμε λίγο να ανακατευτούν.

    Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το φιστίκι.

    Ισομοιράζουμε στα φορμάκια.

    Παγώνουμε για 5-6 ώρες να σφίξουν τα φορμάκια.

    Σχίζουμε τα φορμάκια, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.

    Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά μου.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται