Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΚΑΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΚΑΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας.
- Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί.
- Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό κακάο στην παγωτομηχανή.
- Εναλλακτικά φτιάχνουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
- Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ